Leo Iorga

Leo Iorga, tratament și recuperare la Nova Vita

Leo Iorga, fondatorul trupei Compact și unul dintre cei mai cunoscuți soliști rock din România, a fost supus la începutul lunii mai unei intervenții chirurgicale delicate, artistul suferind de cancer la creier. Operația de extirpare a tumorii cerebrale s-a efectuat cu succes, muzicianul recuperându-și acum capacitățile motorii ale piciorului la Centrul Medical Nova Vita din Târgu-Mureș.

„Am avut șansa și bucuria de a fi pe mâna unor medici buni”

Optimist, zâmbăreț și în plin proces de recuperare. Așa l-am găsit luni pe artistul Leo Iorga la Centrul Medical Nova Vita, unde, ajutat de către kinetoterapeutul Hunor Naphegyi, își efectua exercițiile de recuperare. Acesta a povestit că s-a lăsat pe mâna unor adevărați profesioniști, care l-au tratat și continuă să-l ajute pentru a-și reveni complet. „Am avut marea șansă să întâlnesc oameni care, pas cu pas, m-au îndrumat către Sergiu Stoica, un medic excepțional și unic. Școala veche de Neurochirurgie presupunea și o deschidere mai mare a craniului și consecințele erau mult mai grave, adică intratul clasic cu bisturiul. Sergiu Stoica operează și copii mici și a reușit, după o tehnică proprie, să absoarbă ce era acolo, n-a intrat agresiv, deci asta s-a întâmplat în mai. De atunci, am făcut radioterapie, am scăpat și de podoaba capilară, nu mai sunt pete. Copiii mei lucrează în domeniul muzical și mi-au spus că noul meu look este unul cool. Am avut parte de marea bucurie și șansă de a fi pe mâna unor medici români și m-am operat acasă, deci totul a fost făcut în spitalele private și de stat. Despre Centrul Medical Nova Vita știam și am primit invitația de la domnul Mailat de a face o vizită aici, pentru o evaluare. Comparativ cu unde mergeam eu înainte, am fost impresionat de profesionalismul pe care l-am întâlnit aici. Am avut niște probleme de deplasare, mâna și-a revenit, dar piciorul a rămas cu niște sechele. Hunor Naphegyi este kinetoterapeutul meu și el îmi explică toate mecanismele care se petrec. În recuperarea mea medicală trebuie să fac anumite corecții și să mă apropii de mersul normal. Am încercat să-mi mențin activitatea pentru că de mine depind și colegii. Trupa nu poate merge înainte dacă eu mă opresc. Mi-au fost alături familia, staff-ul meu, dar eu nu am considerat nicio clipă că sunt bolnav și mai ales de o asemenea boală. Am întâlnit și multe cazuri dramatice. Pe de altă parte, am un psihoterapeut foarte priceput și sunt momente în care mă enervez, dar nu la modul de a-mi pierde elanul. Țin să-i mulțumesc domnului Mailat pentru că s-a gândit la mine și m-a sunat personal să vin aici, dar și domnului Dragoș Popa. Acest loc îl recomand tuturor, laud personalul și modul în care e dotat centrul”, a precizat artistul.

Trofeul Lifetime Award pentru „Pact”

Deși a trecut prin momente grele, acesta nu și-a pierdut niciodată optimismul și nici nu și-a întrerupt activitatea muzicală, ba mai mult a continuat să cânte și să ajungă la concerte. Împreună cu Adrian Ordean au pus bazele trupei „Pact”, reîncepând să scrie istorie. Fanii i-au putut vedea și asculta la Brașov și Sibiu, respectiv la Romanian Music Award și la Media Music Award. În continuare, „Pactul” merge foarte bine, iar mureșenii îi pot asculta pe 9 octombrie, când vor susține un concert la Târgu-Mureș. „Peste tot pe unde mergem lumea reacționează bine, inclusiv la premiile muzicale la care am participat. Unul dintre ele s-a lăsat și cu un trofeu de Lifetime Award la Brașov, la Romanian Music Award, trofeu care se referă la activitatea lui Adrian Ordean și a mea de aproape 30 de ani. Trupa, acest „Pact”, această înțelegere ne include pe noi doi, în primul rând, și colegii care sunt alături de noi acum. Sună foarte bine, mergem în foarte multe locuri, este în creștere evidentă și ca brand și bucuria cea mare este că publicul tânăr știe piesele surprinzător de bine. Și la Brașov, și la Sibiu erau mii de oameni tineri care, spre bucuria mea, au cântat împreună cu noi. Pe 9 octombrie vom fi la Târgu-Mureș la concert, la Festivalul Simfonii de Toamnă. Pentru noi, cel mai bun mod de exprimare este cântatul și cel mai important membru al formației este publicul”, a afirmat Leo Iorga.

„Sănătatea e cea mai importantă”

Artistul a transmis că cel mai mult își dorește să aibă sănătate, promițând că de acum va avea mai multă grijă de el. „Psihoterapeuta Adina Moraru m-a învățat că în Biblie există îndemnul de a-ți iubi aproapele așa cum te iubești pe tine. Lucrul acesta trebuie să-l învăț mai bine, pentru că de multe persoane am avut grijă și mai puțin de mine și iată că a venit timpul să învăț să am grijă și de mine. Le doresc tuturor sănătate, pentru că este cea mai importantă. Cândva credeam că este doar un slogan bătrânesc, dar nu este așa”, a transmis Leo Iorga.

Semne bune în privința recuperării

Directorul medical al Centrului Medical Nova Vita, doctorul Dragoș Popa, a spus că Leo Iorga beneficiază de recuperare medicală de aproximativ două săptămâni, urmând un program amplu de aproape cinci ore pe zi. Semnele sunt bune, iar specialiștii sunt convinși că până la sfârșitul anului artistul își va relua și desfășura activitatea într-un ritm mult mai susținut fără a avea vreo sechelă neuromusculară. „Ne încântă faptul că ne putem implica în activitatea medicală a noastră în procesul de recuperare al binecunoscutului interpret Leo Iorga. Acesta beneficiază de tratament, de recuperare medicală de aproximativ două săptămâni în clinica noastră și toate premisele sunt optimiste în privința recuperării neuromotorii de care acesta are nevoie. Din punct de vedere al istoricului medical, domnul Leo Iorga a suferit pe parcursul acestui an o intervenție chirurgicală la nivel cerebral, când s-a extirpat o tumoră, aceasta determinându-i anumite leziuni neurologice care au imprimat acest caracter deficitar al mișcărilor sale. În schimb, nu a afectat niciun alt centru nervos vital sau care să determine alte imobilități sau disfuncții ale organismului său. De când a venit, accentul s-a pus mai mult pe partea de kinetoterapie, dânsul urmează un program amplu de aproximativ patru, cinci ore zilnic de recuperare și încercăm, împreună cu kinetoterapeuții, să modificăm aspectele patologice care și-au pus deja amprenta în special asupra mersului. Semnele sunt bune, este nevoie în continuare de un program de recuperare care va necesita probabil o urmărire kinetoterapeutică cel puțin până la finalul acestui an, dar de la un moment dat se va justifica doar o coordonare din parte dânsului fără o intervenție directă din partea kinetoterapeutului și prin conștientizarea mișcărilor suntem convinși că la finele acestui an Leo Iorga își va relua și desfășura activitatea într-un ritm mult mai susținut fără a avea vreo sechelă neuromusculară”, a precizat dr. Dragoș Popa.

 

sursa: http://www.zi-de-zi.ro/leo-iorga-tratament-si-recuperare-la-nova-vita/

0 răspunsuri

COMENTARII

Vrei să te alături discuțiilor noastre ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.