Arta Pasilor Mici

Rugăciune „Învață-mă arta pașilor mici” – Antoine de Saint-Exupery

Rugăciunea lui Antoine de Saint-Exupéry, care te va ajuta în momentele grele: „Învață-mă arta pașilor mici”

 

Rugăciunea cunoscutului romancier Antoine de Saint-Exupéry, scrisă în unul din cele mai grele momente din viața lui, ne aduce aminte despre cele mai important lucruri. E timpul să ne gândim la lucrurile pe care le cere:

 

„Doamne, nu-ți cer minuni și nici lucruri imposibile, îți cer doar putere pentru fiecare zi. Învață-mă arta pașilor mici.

 

Fă-mă antent și inventiv, ca în rutina zilelor să mă pot opri în fața descoperirilor și a experienței care m-au intrigat.

 

Învață-mă să gestionez corect timpul vieții mele. Oferă-mi un simț al observației, pentru a putea diferenția lucrurile importante de cele mai puțin importante.

 

Îți cer să-mi dai puterea reținerii și a înțelegerii, ca în viață să nu deviez de la ceea ce este important, dar să-mi planific rațional timpul, să pot vedea și vârful muntelui, și valea și uneori să pot găsi timp pentru bucuria artei.

 

Ajută-mă să înțeleg că visele nu sunt un ajutor. Nici dorul față de trecut, nici dorințele față de viitor. Ajută-mă să fiu aici și acum și să percep această clipă ca cea mai importantă.

 

Apără-mă de credința naivă că totul în viață trebuie să fie ușor. Oferă-mi conștientizarea faptului că toate greutățile, înfrângerile, căderile și nemulțumirile sunt o parte firească a vieții, datorită căreia creștem și ne dezvoltăm.

 

Adu-mi aminte că inima mereu e în conflict cu rațiunea. Trimite-mi la momentul potrivit pe cineva care va avea curajul să-mi spună adevărul, dar să o facă cu dragoste.

 

Știu, multe probleme se rezolvă fără să faci nimic, deci învață-mă să aștept.

 

Știi cât de mult avem nevoie de prietenie. Ajută-mă să merit acest dar al sorții.

 

Dă-mi o fantezie bogată, ca la momentul potrivit, la timpul potrivit, vorbind sau tăcând, să pot oferi cuiva căldura necesară.

 

Fă-mă omul care poate ajunge și până la cei căzuți. Ferește-mă de frica evitării lucrurilor importante din viață.

 

Nu-mi da ceea ce vreau, dar ceea ce-mi trebuie cu adevărat.

 

Învață-mă arta pașilor mici.”

 

1 Răspunde

Urmăritori & Pinguri

COMENTARII

Vrei să te alături discuțiilor noastre ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.